snow ball effect

suka duka kehidupan

Tuesday, 1 October 2013

DI BUKIT MERAH LAKETOWN RESORT







ni la antara gmbr2 yg spt d snap wk2 pg bukit merah hri sabtu lepas......
x smpt nk mndi2 kt sna sbb pg pon rombongan skolah mak so x pat la nk cuci mta lbh2...
ni klu d msa lg nk pg lg kt bukit merah !!!

one more time pg aq nk main kayak , nk naik bot, nk mndi kt tempt tempat mndi dia......mcm2 lg la nk bwat......

ok la stakat ni je k lain kli aq update lg ....

lain kali 2 x tau la ble plak kan

terima padah apabila tolong suami nodaai anak sendiri



Terima Padah Selepas Bantu Suami Nodai Anak Sendiri | PERANCIS – Seorang wanita, yang membantu suaminya merogol anaknya yang berusia empat tahun ketika melawat lelaki tersebut di penjara, telah dikenakan hukuman penjara maksimum selama 20 tahun.

Sabrina Bonner, 25, didapati bersalah dengan memegang tangan anak lelakinya itu dan memaksa budak tersebut berlutut di atas kerusi, ketika lelaki itu yang juga bapa tiri budak tersebut merogol kanak-kanak tidak berdosa itu.

Pasangann, Lionel Barthelemy, 31, yang dihukum penjara sejak Ogos 2009 kerana melakukan keganasan, juga dikenakan hukuman sama.

Bonner dan Barthelemy mengakui bersalah atas dakwaan rogol dan serangan seks ke atas budak tersebut, yang kini sudah berusia lapan tahun.

Bonner juga mengaku melakukan serangan seksual ke atas anaknya itu sejak 2009 dan 2010, dan merakamkan kejadian berkenaan dalam telefon.

Memori kad tersebut kemudian diberikan kepada suaminya yang ditahan dalam penjara.

Dia menyerah diri pada 2011, sebelum Barthelemy dijadualkan dibebaskan dari penjara.
“Tindakan Sabrina ini lebih teruk dari binatang,’’ kata pendakwaraya Gilles Delorme ketika membentangkan kes berkenaan di mahkamah.

Pasukan penyiasat juga menemui beg plastik sampah berwarna hitam telah digunakan untuk menutup pintu kaca di bilik lawatan berkenaan.

Kes ini mencetuskan persoalan mengenai tahap keselamatan di penjara dan kenapa kakitangan penjara gagal menyekat perbuatan itu, atau mengetahui mengenai kezaliman tersebut ketika wanita itu dan anaknya membuat kunjungan di penjara.

Thursday, 17 January 2013

cOnVoCaTiOn


my lovely mom

salam you all lma sngt dh x update blog nie.....nie pon sptt nye dh update bln 10 thn lepas....disebb kan t'lmpau bz yg amat so hri nie n dlm thn bru nie bru lah bleh update blog....

nie la gmbr konvo aq thun lepas x d la smart sngt an bleh2 je...
yg sblh 2 my lovely mother yg comeyl lg cute hehehe
sja nk tnjk gmbr mak...



hari nie adalah hri yg paling aq nnti2 kn sbb
dh 2 thn aq tggu nk konvo smp abis ayaq mta aq kluarkan.....dn sptt nye aq konvo bln 11 thn 2011 disebb kn misunderstud dgn 
lecturer yg aq anggap hampeh krn telah menghilangkn aq 
pnya surat p'lepasan konvocation tuk thun 2011...dn 
d sebb tu jgk la aq menebalkan mke tuk call 1 universiti dan memberi solan knp yg aq x bleh konvo sdgkan aq telah menyetelkn smua borang yg diorg bg (ayat BM aq tunggang terbalik)....



nie la member aq yg snggup dtg dr UPSI tuk tgok aq konvo {yg belah kiri je ok}

k la 2 je pon yg aq nk bg tau ok chow dlu .....
asslamualaikum

Monday, 1 October 2012

GrAdUaTiOn DaY


akhirnya dapat jugak aq konvo yehuuuu!!!!!
lma gak la aq abis blaja dn ini lah saat nye untuk aq mndpat segulung diploma....(diploma je pon)
x sba nye nk pg amik jubah 7/10 nie pas 2 ceremony 14/10.... jauh gile jarak 7 ngan 14 tu ....knp la x terus bwat ceremony trus...
pape pon nie je la aq nk kongsi kan....ok chow dlu nnti aq update slebihnye

Monday, 11 June 2012

friendship


assalammualaikum
ting tong !!!! tumpang lalu fhosto nak masuk<-------
semua nie adalah khas tuk member-member aku yang sangat-sangat gilew n sengal cam aku gak !!! 
my bff from sem 1 smp sekarang nie ....

dah lebih 2 tahun rase nye aku tinggalkan UNISEL or lebih dikenali dalam kalangan pelajar-pelajar 
sebagai UNIHELL {jahat nye mulut aku}...
time aku blaja kat sini macam-macam perangai yang aku bleh bwat especially kacau kawan aku study....
aku nye otak dah memang boleh dikatakan bengap tahap gaban..... so bile aku tengok kawan aku yang sorang nie dgn senang nye dia ingat semua formula n info2 untuk masuk exam aku pon mule
kan rancangan jahat untuk membatalkan hasrat nye membaca muahahahaha {evil}<-----
macam-macam care yang aku gune nk suruh dia berenti membaca alik-alik dia merajuk n then terus cari bilik kosong n bertapa kt dalam 2 wawawawawa!!!! time 2 la mase yang aku rase paling bersalah sebab 
kacau dia nak bace buku {yer la sapew tak marah lagi-lagi time exam kan} .....

bukan setakat tu je aku kacau dia....kadang-kadang tu kitorang selalu bergaduh cam anjing ngan kucing ....
bak kate aku sendiri la kan cam nobita n giant !!!! {mizah nobita aku giant} kite tukar sikit la yer sebab si nobita nie pandai n bukan cam nobita yang dalam cerita doraemon tu !!!!! cam biase la kalau 
kitorang bergaduh, mizah ngan mulut nye yang tak penah berhenti bercakap tu aku pulak kaki membangkang hahaha <dah macam pilihan raya time tu>..... bile kitorang dah start bergaduh memang semua x boleh masuk campur nasib baik la tak sampai adegan bawang putih bawang merah main tarik-tarik rambut hihihihihihi!!!!
papew 

nie la time fakulti kitorang ada bwat karnival dunia tuk kanak-kanak prasekolah

walaupun kitorang memang selalu gaduh tapi dia lah best friend yang paling memahami aku !!! tak ada 
lagi best friend yang macam dia nie all my problem semua aku luah kan kat dia jewp {mizah memang pakar motivasi}<-------
yang paling tak boleh blah tu time kitorang sem 1 kalau tak silap....kitorang ada la dalam 
4 @ 5 orang nak pegi makan kt {alahai lupew la pulak name tempat 2} yang penting tempat tu berdekatan dengan chanseleri.....aku ngan mizah nie dari library n member kitorang dh tunggu kt seberang jalan
berdekatan dengan chanseleri....aku cakap dengan dia "jom kite pegi kat diorang tapi ikut atas jalan tar la"
yang si mizah nie memang terkenal dengan sifat degil n kelang kabut dia tu!!!! dia nak jugak ikut jalan yang berumput so aku ikut je la kehendak dia ....tengah kitorang jalan 2 si mizah ni boleh berlari sebab nak dapatkan member2 yang lain dengan cara cepat la konon!!!! 
korang nak tau apew jd pas 2 !!!!! jeng jeng jeng #### dia tergolek cam nangka yang tak berapew 
nak busuk hehehe {cian kt mizah}<---- rupe-rupe nye dia terpijak lubang ......kitorang yang ade kat c2
bantai la gelak kan dia dengan sekuat hati nye huahuahuahua {jahat nye kitorang}.....walaupon dalam keadaan ketawa 2 dapat gak la kitorang makan nasib baik tak tercekik !!!!

ni la cerita suka duka aku bersama ngan aku nye bff (best friend forever)!!!!

mizah: ampun tuanku patik dah bocor rahsia tuanku kat blog patik {jangan marah}

ps***korang jangan bwat macam nie kat kawan korang ok???


Sunday, 10 June 2012

rindu nyeeeeee

Koleksi Gambar Lucu
assalammualaikum
ting tong !!!! makcik2,pakcik2, adik2, kakak2, abang2
jom kte bc apew yang aku 2lis nie ^^{sekadar mengisi masa lapang}

aq nk tnye ckit la kt korg ....sesapew yang mempunyai BF ???? 
mst korg syg kn ngan BF korg 2 betul tak ......mesti la korang sayang kan kalau tak, tak kan la korang boleh couple plak ngan BF korang tu betul tak !!! {ojeng} korang mesti tertanye-tanya asal la aq bleh tanye lak
pasal BF nie.....selama korang couple nie korang tau tak apew maksud nye BF bg korang....
aq sendiri pon tak tau ape maksudnye BF 2 walaupun bagi korang maksud BF{boyfriend} kan!!!
tp kn BF juga bleh jd best friend betul tak^^...

Gambar Cute

Gambar Comel dan Lucu

korang yang dh bercouple nie mesti penah menangis sebab BF korang 2 kn....tipu la kalau korang kata tak penah menangis !!!! dalam banyak-banyak couple yang aku tengok la kan semua nye penah menangis sebab kan Bf or GF dia orang ??? aku sendiri pon tak tau ape sebab dan penyebab yang 
membuatkan korang menangis {buang air mate jew beb} !!!! baik la korang jadi cam aq
single is the best thing in this world hehehe clishe pulak an......

Gambar Kartun Comel

Gambar Kartun Lucu

hehehe ni lagi kelakar ......mesti korang penah jadi macam nie kan ??? korang bagi hati korang kt korang punya BF or GF {not the real heart ok}....mesti time nie korang dah tangkap cintan 
abis la ngan korang punye BF or GF korang tu !!! since korang dah diclare couple and sanggup berkongsi
apew saje {sharing is caring} tp jangan sampai maruah korang pon boleh jd sharing kan {kalau rase
nak kene kejar ngan mak bapak,  korang boleh la buat k hehehe}!!!!!

Gambar Kartun Cinta

korang boleh terime tak kalau aku cakap korang semua macam nie bile korang tak dapat jumpe 
dengan korang punye couple!!!!
mesti korang nk hug angin and brangan yang korang punye couple ade kat depan mate korang {x payah nak senyum2 sngat la }.....

Gambar Comel Lucu Pon dan Zi

ni adalah salah satu perangai yang tak boleh blah !!!!! terutama sekali kepada orang yang berjantina kn (f) or (p) {korang faham-faham sendiri la}....susah la kalau cam nie bile sorang jewp yang suke tapi yang pihak lain buat dewk je....mesti korang rase cam nak maki n rase cam nak baling selipar atau pon apew-apew
yang korang boleh capai kat tangan korang tu kan!!!!!

Pon and Zi Pictures

kalau korang terluke lain kali korang buat la macam yang dalam gambar tu ok....yang nie aku tak 
tau nak komen apew ^^

Koleksi Gambar Comel dan Lucu

k la sampai sini je la aku nak bagi tau korang semua .....sampai jumpew lagi see you all soon !!!!^^

Ps** dari budak gilew + sengal + comot**

Mengapa Perempuan Bertudung Lebih Baik?

Assalamualaikum dan salam sejahtera kepada para pembaca.
Seperti dalam tajuk Mengapa Wanita Bertudung lebih baik? jawapanya cukup mudah iaitu kerana:
1) Tuntutan agama -
Puteri Rasulullah kemudian menanyakan apa yang dilihat ayahandanya. “Aku lihat ada perempuan digantung rambutnya, otaknya mendidih.Aku lihat perempuan digantung lidahnya, tangannya diikat ke belakang dan timah cair dituangkan ke dalam tengkoraknya. Fatimah Az-Zahra kemudian menanyakan mengapa mereka disiksa seperti itu?*Rasulullah… menjawab, “Wahai putriku, adapun mereka yang tergantung rambutnya hingga otaknya mendidih adalah wanita yang tidak menutup rambutnya sehingga terlihat oleh laki-laki yang bukan mahramnya.

2) Mengurangkan dosa -
Sehelai rambut yang diperlihat kepada seorang lelaki, satu dosa anda dapat. Kalau sehelai rambut sengaja diperlihat kepada 10 lelaki maka 10 dosa anda dapat. Tahukah berapa ribu helai rambut anda? dan tahukah berapa ribu lelaki yang anda hadapi setiap hari?.

3) Lebih pintar dan tenang -
Kepala yang dilindungi tudung akan lebih selesa, cuaca panas dapat dilindungi melalui pemakaian tudung. Kepala yang sihat dan selesa akan mendorong kelancaran perjalanan darah di otak, otak akan dapat berfikir dengan cepat dan baik.
4) Tidak membazir -
Tidak perlu pening-pening kepala membazirkan masa nak luruskan rambut, warnakan rambut dan membazirkan wang membeli shampoo, pewarna mahal atau pergi ke salun.
5) Lebih sopan dan manis -
Lebih 98% lelaki mengakui wanita bertudung nampak lebih sopan dan manis. (Jadi korang ada value added sebenarnya)
6) Rambut lebih tahan lama dan sihat -Fakta:
Rambut yang terdedah kepada sinaran UV akan merosakkan rambut. Walaupun anda memakai syampoo pelindung, hakikatnya syampoo itu sendiri mengandungi bahan kimia merosakkan.
7) Menjadikan diri anda “Mahal” -
Kebanyakan lelaki berpendapat bahawa wanita bertudung ibarat buah epal yang sedang masak ranum di pokok tetapi sukar dicapai kerana kedudukannya di puncak pokok berbanding epal-epal lain.
8 ) Lebih dihormati -
Wanita bertudung lebih dihormati ramai, setiap tutur katanya menjadi panduan dan kesopanan serta sifat merendah diri menjadikan anda begitu dikagumi.
Bagi yang sudah terbuka hati dan menerima hidayah dari Allah untuk bertudung, TAHNIAH!! Dan Sampaikanlah Dariku Walau Satu Ayat. Selamat Beramal.