snow ball effect

Monday, 1 October 2012

GrAdUaTiOn DaY


akhirnya dapat jugak aq konvo yehuuuu!!!!!
lma gak la aq abis blaja dn ini lah saat nye untuk aq mndpat segulung diploma....(diploma je pon)
x sba nye nk pg amik jubah 7/10 nie pas 2 ceremony 14/10.... jauh gile jarak 7 ngan 14 tu ....knp la x terus bwat ceremony trus...
pape pon nie je la aq nk kongsi kan....ok chow dlu nnti aq update slebihnye

Monday, 11 June 2012

friendship


assalammualaikum
ting tong !!!! tumpang lalu fhosto nak masuk<-------
semua nie adalah khas tuk member-member aku yang sangat-sangat gilew n sengal cam aku gak !!! 
my bff from sem 1 smp sekarang nie ....

dah lebih 2 tahun rase nye aku tinggalkan UNISEL or lebih dikenali dalam kalangan pelajar-pelajar 
sebagai UNIHELL {jahat nye mulut aku}...
time aku blaja kat sini macam-macam perangai yang aku bleh bwat especially kacau kawan aku study....
aku nye otak dah memang boleh dikatakan bengap tahap gaban..... so bile aku tengok kawan aku yang sorang nie dgn senang nye dia ingat semua formula n info2 untuk masuk exam aku pon mule
kan rancangan jahat untuk membatalkan hasrat nye membaca muahahahaha {evil}<-----
macam-macam care yang aku gune nk suruh dia berenti membaca alik-alik dia merajuk n then terus cari bilik kosong n bertapa kt dalam 2 wawawawawa!!!! time 2 la mase yang aku rase paling bersalah sebab 
kacau dia nak bace buku {yer la sapew tak marah lagi-lagi time exam kan} .....

bukan setakat tu je aku kacau dia....kadang-kadang tu kitorang selalu bergaduh cam anjing ngan kucing ....
bak kate aku sendiri la kan cam nobita n giant !!!! {mizah nobita aku giant} kite tukar sikit la yer sebab si nobita nie pandai n bukan cam nobita yang dalam cerita doraemon tu !!!!! cam biase la kalau 
kitorang bergaduh, mizah ngan mulut nye yang tak penah berhenti bercakap tu aku pulak kaki membangkang hahaha <dah macam pilihan raya time tu>..... bile kitorang dah start bergaduh memang semua x boleh masuk campur nasib baik la tak sampai adegan bawang putih bawang merah main tarik-tarik rambut hihihihihihi!!!!
papew 

nie la time fakulti kitorang ada bwat karnival dunia tuk kanak-kanak prasekolah

walaupun kitorang memang selalu gaduh tapi dia lah best friend yang paling memahami aku !!! tak ada 
lagi best friend yang macam dia nie all my problem semua aku luah kan kat dia jewp {mizah memang pakar motivasi}<-------
yang paling tak boleh blah tu time kitorang sem 1 kalau tak silap....kitorang ada la dalam 
4 @ 5 orang nak pegi makan kt {alahai lupew la pulak name tempat 2} yang penting tempat tu berdekatan dengan chanseleri.....aku ngan mizah nie dari library n member kitorang dh tunggu kt seberang jalan
berdekatan dengan chanseleri....aku cakap dengan dia "jom kite pegi kat diorang tapi ikut atas jalan tar la"
yang si mizah nie memang terkenal dengan sifat degil n kelang kabut dia tu!!!! dia nak jugak ikut jalan yang berumput so aku ikut je la kehendak dia ....tengah kitorang jalan 2 si mizah ni boleh berlari sebab nak dapatkan member2 yang lain dengan cara cepat la konon!!!! 
korang nak tau apew jd pas 2 !!!!! jeng jeng jeng #### dia tergolek cam nangka yang tak berapew 
nak busuk hehehe {cian kt mizah}<---- rupe-rupe nye dia terpijak lubang ......kitorang yang ade kat c2
bantai la gelak kan dia dengan sekuat hati nye huahuahuahua {jahat nye kitorang}.....walaupon dalam keadaan ketawa 2 dapat gak la kitorang makan nasib baik tak tercekik !!!!

ni la cerita suka duka aku bersama ngan aku nye bff (best friend forever)!!!!

mizah: ampun tuanku patik dah bocor rahsia tuanku kat blog patik {jangan marah}

ps***korang jangan bwat macam nie kat kawan korang ok???


Sunday, 10 June 2012

rindu nyeeeeee

Koleksi Gambar Lucu
assalammualaikum
ting tong !!!! makcik2,pakcik2, adik2, kakak2, abang2
jom kte bc apew yang aku 2lis nie ^^{sekadar mengisi masa lapang}

aq nk tnye ckit la kt korg ....sesapew yang mempunyai BF ???? 
mst korg syg kn ngan BF korg 2 betul tak ......mesti la korang sayang kan kalau tak, tak kan la korang boleh couple plak ngan BF korang tu betul tak !!! {ojeng} korang mesti tertanye-tanya asal la aq bleh tanye lak
pasal BF nie.....selama korang couple nie korang tau tak apew maksud nye BF bg korang....
aq sendiri pon tak tau ape maksudnye BF 2 walaupun bagi korang maksud BF{boyfriend} kan!!!
tp kn BF juga bleh jd best friend betul tak^^...

Gambar Cute

Gambar Comel dan Lucu

korang yang dh bercouple nie mesti penah menangis sebab BF korang 2 kn....tipu la kalau korang kata tak penah menangis !!!! dalam banyak-banyak couple yang aku tengok la kan semua nye penah menangis sebab kan Bf or GF dia orang ??? aku sendiri pon tak tau ape sebab dan penyebab yang 
membuatkan korang menangis {buang air mate jew beb} !!!! baik la korang jadi cam aq
single is the best thing in this world hehehe clishe pulak an......

Gambar Kartun Comel

Gambar Kartun Lucu

hehehe ni lagi kelakar ......mesti korang penah jadi macam nie kan ??? korang bagi hati korang kt korang punya BF or GF {not the real heart ok}....mesti time nie korang dah tangkap cintan 
abis la ngan korang punye BF or GF korang tu !!! since korang dah diclare couple and sanggup berkongsi
apew saje {sharing is caring} tp jangan sampai maruah korang pon boleh jd sharing kan {kalau rase
nak kene kejar ngan mak bapak,  korang boleh la buat k hehehe}!!!!!

Gambar Kartun Cinta

korang boleh terime tak kalau aku cakap korang semua macam nie bile korang tak dapat jumpe 
dengan korang punye couple!!!!
mesti korang nk hug angin and brangan yang korang punye couple ade kat depan mate korang {x payah nak senyum2 sngat la }.....

Gambar Comel Lucu Pon dan Zi

ni adalah salah satu perangai yang tak boleh blah !!!!! terutama sekali kepada orang yang berjantina kn (f) or (p) {korang faham-faham sendiri la}....susah la kalau cam nie bile sorang jewp yang suke tapi yang pihak lain buat dewk je....mesti korang rase cam nak maki n rase cam nak baling selipar atau pon apew-apew
yang korang boleh capai kat tangan korang tu kan!!!!!

Pon and Zi Pictures

kalau korang terluke lain kali korang buat la macam yang dalam gambar tu ok....yang nie aku tak 
tau nak komen apew ^^

Koleksi Gambar Comel dan Lucu

k la sampai sini je la aku nak bagi tau korang semua .....sampai jumpew lagi see you all soon !!!!^^

Ps** dari budak gilew + sengal + comot**

Mengapa Perempuan Bertudung Lebih Baik?

Assalamualaikum dan salam sejahtera kepada para pembaca.
Seperti dalam tajuk Mengapa Wanita Bertudung lebih baik? jawapanya cukup mudah iaitu kerana:
1) Tuntutan agama -
Puteri Rasulullah kemudian menanyakan apa yang dilihat ayahandanya. “Aku lihat ada perempuan digantung rambutnya, otaknya mendidih.Aku lihat perempuan digantung lidahnya, tangannya diikat ke belakang dan timah cair dituangkan ke dalam tengkoraknya. Fatimah Az-Zahra kemudian menanyakan mengapa mereka disiksa seperti itu?*Rasulullah… menjawab, “Wahai putriku, adapun mereka yang tergantung rambutnya hingga otaknya mendidih adalah wanita yang tidak menutup rambutnya sehingga terlihat oleh laki-laki yang bukan mahramnya.

2) Mengurangkan dosa -
Sehelai rambut yang diperlihat kepada seorang lelaki, satu dosa anda dapat. Kalau sehelai rambut sengaja diperlihat kepada 10 lelaki maka 10 dosa anda dapat. Tahukah berapa ribu helai rambut anda? dan tahukah berapa ribu lelaki yang anda hadapi setiap hari?.

3) Lebih pintar dan tenang -
Kepala yang dilindungi tudung akan lebih selesa, cuaca panas dapat dilindungi melalui pemakaian tudung. Kepala yang sihat dan selesa akan mendorong kelancaran perjalanan darah di otak, otak akan dapat berfikir dengan cepat dan baik.
4) Tidak membazir -
Tidak perlu pening-pening kepala membazirkan masa nak luruskan rambut, warnakan rambut dan membazirkan wang membeli shampoo, pewarna mahal atau pergi ke salun.
5) Lebih sopan dan manis -
Lebih 98% lelaki mengakui wanita bertudung nampak lebih sopan dan manis. (Jadi korang ada value added sebenarnya)
6) Rambut lebih tahan lama dan sihat -Fakta:
Rambut yang terdedah kepada sinaran UV akan merosakkan rambut. Walaupun anda memakai syampoo pelindung, hakikatnya syampoo itu sendiri mengandungi bahan kimia merosakkan.
7) Menjadikan diri anda “Mahal” -
Kebanyakan lelaki berpendapat bahawa wanita bertudung ibarat buah epal yang sedang masak ranum di pokok tetapi sukar dicapai kerana kedudukannya di puncak pokok berbanding epal-epal lain.
8 ) Lebih dihormati -
Wanita bertudung lebih dihormati ramai, setiap tutur katanya menjadi panduan dan kesopanan serta sifat merendah diri menjadikan anda begitu dikagumi.
Bagi yang sudah terbuka hati dan menerima hidayah dari Allah untuk bertudung, TAHNIAH!! Dan Sampaikanlah Dariku Walau Satu Ayat. Selamat Beramal.

budak2 sengal hotel







ni la bebudak hotel yang gilew2....time nie la time yang paling best bagi aq ble dpt jmpew ngan bebudak yg same kpala ngan aq yang dh sedia gilew nie !!!

Friday, 8 June 2012

RuMaH kU SyUrGa Ku


best nye ble dh d kt rmh !!!! ngat kn ble smp umh bleh la nk rht2 kn dr jap dr srngan makluk2 yg x diingini 
tp d gak dye makluk 2 {mkhluk apew korg x yah tau la yew}!!!
d jewp mkhluk yg ske je nk skit kn aty aq kt cnie....rs cam nk bg pnyepak jauh plak so
tmpt yg ssuai adlh blog <sian blog aq jd tmpt lpskn geram>???

title ry nie aq 2lis rumah ku syurga ku {syurga sngt la 2}....best lg klu bleh ddk tmpt 
yg amn dan x dew sesapew pon nk kcao idup aq kn best klu cam 2...bleh la aq idup tng n x yah pikir psl masalah!!!!

knp la smua nk kcao idup aq ......aq x kcao la idup ko whai mkhluk allah!!!
klu nk ikut kn aty mmg dh lme aq cincang2 mkhluk 2 tp x bleh plak....
whai mkhluk2 smua please la jgn kcao hdp aq nie !!! aq pon nk idup tntram n amn... x kcao idup
ko dh kire untg la 2 x rety nk b'syukur btl la !!!!

k la 2 jewp yg nk aq luah kn !!! see u soon whai blog ku yg comot

Wednesday, 6 June 2012

1St DaY aT KhaAdEm

1st day khaadem sngt la klaka coz aq kne pkai  bju jubah n 2dung labuh!!!
jd ustazah la aq pas nie hahaha klaka nye...
skng nie aq ngah tggu tuk kne interview hr nie tkut nye ??? dh la aq x pnh nk kne interview pas 2 ari nie aq kne interview plak ....harap2 interviewer 2 x tnye soalan yg ssh2 klu x abis la aq x tau nk jwb apew dh la nie 
jns org yg pmalu (pmalu sngt kew) !!!

aq skng nie d kt class tadika tuk ajar bdk2 mmbc...aq ngat kn kt tadika nie bdk2 5-6 thn jewp !!! upew nye bdk yg umur15 thn pon d gak yg msk tadika gilew ah nk ngajar klu cam 2 ....bdk2 nie x pndai mmbc thats why la kne ajar bdk2 yg t'lbh umur skali......kusut la mmbr aq nk kne ajar diorg yg bnyk sngt krenah nie!!!

papew pon yg aq kne pikir skng nie adalah interview tuk ari nie harap2 dye tnye soalan yg sng2 insyaallah...
korg doa2 kn la agar aq dpt kje kt institut kaadem nie yew....
especially 2 my b kne la doakn aweks (aweks kew hihihi) mu nie spy dpt kje kt shah alam coz dkt ngan 
kamooo kt cnie hehehe....

Tuesday, 5 June 2012

LaSt DaY Kt RUmAH


hr nie last day aq kt umh coz sok aq nk gerak pg shah alam...
dh smp shah alam nnti mst aq windu ngan dak tecik nie yg aq slalu bli tiap2 hri hahaha !!!
sbnr nye aq dh rse ngantok tp d sbb kn aq nk update blog nie mlm nie so 
t'pkse gak la bka mte ckit tuk 2lis pape yg ptt^^
x tau la ble lg aq bleh nk update blog aq nie...klu d broadband ngan laptop kn sng bleh la update 
ble2 mse jewp!!! nmpk nye t'pkse gak la aq b'thn utk brape bln tnpa internet...
so klu korg bkk blog aq nie n rse d update t'bru 2 b'mkne aq b'jya utk mndpatkn laptop n broadband!!!
klu x mkne nye aq ngan b'thn dr b'email la yew ...

k la aq pon x tau nk 2lis apew lg kt blog nie so see u soon^^


Monday, 4 June 2012

KeRjA oH kErJa

       kerja oh kerja mne la nk mncr.....kusut btl la nk cri kje x bleh kew kje yg cri ktew kn sng x pyh la ssh2 nk mncr !!! hr2 kne bsing suh cri kje tp msalah nye bkn sng nk mncr ???? klu dh dpt kje umh plak x dew !!! msalah2 knp la bnyk sngt msalah kt dlm hidup nie ...mslah dtg b'timpa2 mcm hujn plak... 

hr rabu nie aq d interview kt shah alam ??? nsb baik la d mmbr yg bleh tlg klu x smp ke 
sdh x dew kje...my fwen kmoo mmg t'baik^^.. 

harap2 interview 2 b'jln dgn baik n x dew pape yg mnghalang insyaallah !!! 
pas nie nmpk nye t'pkse la aq kmbli pkai 2dung labuh n jubah stelah hampir 9 thn aq mnggl kn 
skolah agama di gemencheh n9???? tp ble dpikir2 blk mmg klaka time aq skolah agama
sbb aq x nmpk lngsg cam bdk skolah agama coz aq x ske nk kne pkai 2dung lbuh!!!

apew2 pon cayok ieka anda kmbli kpd jln yg lurus .....lurus sngt kew 

Sunday, 3 June 2012

day 1 of this blog

ish ssh nye nk bwt blog nie ......mkn mse yg lme la aq nk update n nk godek2 apew yg adew kt blog nie ....ni la jd nye klu owg bwu nk msk bwat blog ??? x tau la apew jd ngan blog nie ......b'sepah2 x tratur aq nye blog...nnti2 la klu bkk lg skali bwu la aq btl kn n hias cntk2 blog nie !!!! bwat mse skng nie aq nk troka blog nie smp la khatam bwu la bleh nk arrange blk mne yg ptt letak kt blog n mne yg  ptt dilupuskn !! so apew lg start la bwat blogging nie !!! moh ramai2 kte b'bloging ^^